Alternativa racingfordon

Även om racing kanske oftast utförs med en “vanlig” bil eller motorcykel så finns det så många andra otroliga tävlingar världen över. Varför inte titta närmare på någon av dem?

Lastbil

Motorsport som involverar lastbilar är ingenting nytt. Det har länge funnits många olika tävlingar antingen helt och hållet riktade till lastbilar eller där de har funnits som en av flera fordonsklasser. Lastbilstillverkaren DAF som vi tidigare har nämnt i samband med deras tidning in action har flera gånger deltagit i olika tävlingar. Kanske mest känt är deras vinst i Dakarrallyt 1987.

Segway

Den underliga tvåhjulade skapelsen Segway har fått en stark roll som både personlig transportör och imageförstörare världen över. Med sin högsta hastighet på drygt 20km/h är det inga fartmonster men fortfarande tillräckligt snabba för att de få race som anordnas skall kunna bli lite dramatiska.

Gräsklippar racing

Ja, det är precis som det låter, ett race som körs på gräsklippare. Mer precis är det åkergräsklippare som förarna pushar till sitt yttersta.Vissa klasser tillåter att de är modifierade för högre hastigheter men annars så är den enda modifikationen att bladen är borttagna.

admin