Klassiska märken

I motorfordons värld finns det många märken som hållit sig kvar i popularitet i många år. Här är några av de populäraste.

4726860-car-rolls-royce-phantom

 

Rolls Royce

Ett anrikt märke som funnits med sedan 1906 och har varit ett av världens mest prestigefulla bilmärken sedan 20-talet. Tidigare levererades varenda bil utan kaross, man fick alltid beställa karossen separat.

Puch

Denna bil görs inte längre, men när Puch gick vidare till att skapa mopeder fick företaget en uppsving igen. Det har inte producerats några Puch-bilar eller mopeder sedan 70-talet vilket har gjort de kvarvarande exemplaren till samlarobjekt.

Vauxhall

Ett klassiskt märke från Storbritannien. Startades 1903 och blev en del av General Motors 1925. En anledning varför de blivit sådana eftertraktade klassiker är för att de säljs enbart i Storbritannien. Vill man ha en Vauxhall måste man importera dem därifrån och får även sitta på höger sida för att köra.

Yamaha

De började som pianotillverkare och när de blev de största i världen, valde de att utöka sin expertis och börja med motortillverkning. Under mitten av 50-talet började de bygga motorcyklar och idag är de den näst största motorcykeltillverkaren i världen. Idag producerar de även båtar, snöskotrar, gräsklippare, mopeder, vattenskotrar och mycket mer.

admin