Läsa om motor och motorsport

Att utöva eller titta på motorsport och att skriva i bilar är intressen som de flesta av oss, både besökare och ägare av denna sajt delar. Således förmodligen även att läsa om det. Därför kommer här några tips på var du kan läsa om ämnena.

Motorsport

Auto Motorsport

Auto Motorsport är något som många av oss motorälskare kallar för “bibeln”. Såväl den tryckta tidningen som på nätet så finns här grymt mycket intressant läsning om både nya bilmodeller, om motorsport – med Formel 1 i fokus, samt massor med tester och tips. På sin hemsida har man även en kategori man kallar för “spion” där man lägger upp intressanta artiklar och bilder på exempelvis hemliga tester av nya modeller, rykten och avslöjanden. Man skulle kunna säga att det är motorvärldens motsvarighet till sportvärldens silly season.

In Action

Är man åkare eller bara allmänt intresserad av lastbilar så är lastbilstillverkaren DAF:s tidning In Action ett bra val. Här kan du läsa om nya modeller, förstås från DAF då, du kan se bilder och läsa vad, vilka och varför man gjort ändringar och förbättringar på äldre modeller. Artiklar om olika modellers användningsområden finns det också gott om att läsa i tidningen som på företagets hemsida går att läsa som PDF-tidning.

Kvällstidningarna

Om dom två första tipsen var specifika motorpublikationer så är det sista tipset lite tvärtom – men ändå ett hyggligt tips. Kanske är man inte alltid lika snabba som exempelvis Auto Motorsport, men här kan man läsa bra nyhetsartiklar om vad som händer i motorvärlden. På sportsidorna är man kanske till och med något skarpare än ovanstående när det handlar om nyheter kring olika motortävlingar.

Länk till Sportbladets motorsida.

Länk till Expressen motor.

admin