På motorbanan

 

Motorsport i olika former är något som är väldigt populärt hos oss svenskar och det oavsett om det handlar om racing, rally eller speedway. Har man inte provat på motorsport är detta någonting man definitivt bör göra.

Att köra bil eller motorcykel på en motorbana skiljer sig ganska mycket från att köra ute på vägen. Den största skillnaden är att det på motorbanan inte finns några hastighetsbegränsningar, vilket gör att man kan dra på så mycket man vill.

En annan sak som skiljer sig är själva körtekniken. Bland annat så är det vanligt att man använder vänster fot när man bromsar istället för höger fot som ute i trafiken eftersom detta gör det lättare att kontrollera bilen i kurvor.

Givetvis så skiljer sig även de fordon man använder på motorbanan från vanliga fordon då de ofta är mycket mer kraftfulla än de bilar vi kör med ute på vägen.

Vill man prova på hur det känns att köra på en motorbana är troligtvis gokart ett av de bästa och enklaste alternativen. Gokartbanor går att hitta över hela Sverige från norr till söder.

admin